Hoeveel Gedachten per Dag?

Hoeveel gedachten hebben we op een dag?

Wat staat er voor vandaag op het programma? Eigenlijk zou ik … . Wat voor hond zou dat zijn? Regent het? Het is wel koud! Moet ik onderweg naar de zaak nog een boodschap doen? Welke weg zal ik nemen? ……………

De hele dag door gaan er allerlei gedachten door ons heen. Volgens de geleerden hebben we per dag wel veertig- tot zestigduizend gedachten. Een enorm aantal. Als je ervan uitgaat dat we ongeveer acht uur slapen, denk je per ‘wakker’ uur aan zo”n drieduizend dingen. Dat zijn ruim 50 gedachten per minuut.

We denken aan belangrijke dingen, maar ook aan heel veel onbelangrijke. Beïnvloed door plotselinge voorvallen, door reclames langs de weg, in tijdschriften op de radio. En dan niet te vergeten de vele dingen waar je als ondernemer allemaal echt moet denken. Die je NIET MAG vergeten.

Complete verwarring?

Het is een wonder dat we nog ergens aan toe komen. Hoe vaak worden onze gedachten niet afgeleid. Zeker als je op Internet op iets zoekt. Heel vaak wordt je dan getrokken naar heel andere dingen. Hoe vaak komt het niet voor dat je wel een heel tijd bezig bent geweest, maar nog steeds niet hebt gevonden wat je zocht? Veel tijd besteden we aan misschien wel onbelangrijke dingen.

Hoe zorg je ervoor dat je niet overstelpt wordt door van alles en nog wat. Je hebt vaak het gevoel dat je wordt geleefd. Heb je nog tijd om om bewust te leven?

Orde in chaos

Hoe breng jij orde in de chaos van je gedachten? Heb je nog tijd voor het vormen van visie over wat je op langere termijn wilt bereiken? Of wordt je steeds bezig gehouden met allerlei dingen die stuk voor stuk strijden om voorrang? Wil je bezig zijn met de dingen die echt belangrijk zijn?

Kies voor samenspraak. Kies voor aanspraak. Dat geeft orde en samenhang. Stap voor stap aandacht geven aan wat echt belangrijk is. Dat geeft zin aan je leven. Dat geeft perspectief aan je onderneming.

Gedachten